Inspirerande coach clinic med Dinamo Zagreb

Den 2-3 februari arrangerade vi en coach clinic med Dinamo Zagreb. Syftet var att få en inblick i hur man jobbar i en av världens främsta ungdomsakademier. Hur kan Kroatien med 4 miljoner invånare fostra så många spelar i världsklass - jämfört med t.ex Sverige som har mer än dubbelt så många invånare.

30-talet deltagare från Sverige och Norge kom för att lyssna på Ugo Klingor (U-19) och Andjelko Ivanjko (Assisterande akademichef) på Quality Hotel Friends där kursen hölls.

Akademin i Dinamo Zagreb är mycket välorganiserad och man är otroligt noga med detaljer i allt från scouting till spelarutveckling. Inget lämnas åt slumpen och man tränar systematiskt i alla ungdomslag. Spelarna man får fram är mycket eftertraktade och säljs ofta i unga år vilket gör att A-laget sällan får dra nytta av den framgångsrika talangutvecklingen för att kunna konkurrera på den allra högsta nivån. Ungdomslagen däremot håller absolut europeisk topplklass. Kursen fick mycket gott betyg. Kulturen i Kroatien skiljer sig en hel del från Sverige och det fanns en hel del guldkorn för deltagarna att plocka med sig hem.

Vi på CoachenEvents vill tacka alla deltagare som var med oss denna helg!

På våra sidor på Facebook och Instagram kan du se bilder. På vår sida på Vimeo kan du se videoklipp från clinicen.